Nieuws en actualiteit

Koninklijke onderscheiding voor echtpaar Holty-Van der Wekken

Koninklijke onderscheiding voor echtpaar Holty-Van der Wekken

Op donderdag 18 juli ontvingen Lianne Holty-Van der Wekken en Herman Holty in het gemeentehuis een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Rabelink.

Nieuwerkerk, Capelleweg 1 ontwerp wijzigingsplan

Nieuwerkerk, Capelleweg 1 ontwerp wijzigingsplan

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het wijzigingsplan Capelleweg 1 te Nieuwerkerk van 22 juli 2019 tot en met 2 september 2019 ter inzage ligt.

Burgh-Haamstede, Hogeweg 59, ontwerpomgevingsvergunning

Burgh-Haamstede, Hogeweg 59, ontwerpomgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de ontwerp-omgevingsvergunning Hogeweg 59 Burgh-Haamstede van 22 juli tot en met 2 september 2019 ter inzage ligt.

Beleidsmedewerker Ruimte Ordening
17 juli 2019

Beleidsmedewerker Ruimte Ordening

Wie helpt Schouwen-Duiveland mee inrichten? De afdeling Ruimte en Milieu van de gemeente Schouwen-Duiveland draagt bij aan de ruimtelijke en economische ontwikkeling van de gemeente Schouwen-Duiveland. We maken beleid op het terrein van ruimte, recreatie en economie, zoals bestemmingsplannen, structuurvisies, beleidsnota’s en uitvoeringsprogramma’s.

Vragen of informatie over de dorpsvisie Burgh-Haamstede?
15 juli 2019

Vragen of informatie over de dorpsvisie Burgh-Haamstede?

In juli en augustus zijn leden van de dorpsraad aanwezig in het dorpshuis om uw vragen te beantwoorden in informatie te geven.

Subsidieregeling Eigen Huis weer beschikbaar
15 juli 2019

Subsidieregeling Eigen Huis weer beschikbaar

Na een tijdelijke stop gaat de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer open voor eigenaar én bewoner. De publicatie in de Staatscourant vindt naar verwachting eind augustus plaats. Dit betekent dat u als eigenaar én bewoner de subsidie vanaf dan kunt gaan aanvragen.

Hebt u een probleem met uw buren?
12 juli 2019

Hebt u een probleem met uw buren?

Nu de zomervakantie er weer aankomt en het langer licht is, leven we met elkaar meer buiten. Soms kan dat ook leiden tot het ervaren van overlast, bijvoorbeeld door geluid en de geur en rook van barbecues en buitenhaarden.

Aangepaste openingstijden
11 juli 2019

Aangepaste openingstijden

In de vakantieperiode zijn de openingstijden van de balie burgerzaken aangepast.

Eikenprocessierups: wat moet u weten?
8 juli 2019

Eikenprocessierups: wat moet u weten?

U hebt er vast al iets over gelezen of gehoord: de eikenprocessierups. Op veel eikenbomen in bijna heel Nederland kan men in de maanden mei, juni en juli behaarde rupsen aantreffen.