Nieuws en actualiteit

Burgh-Haamstede, Vertonsweg 1 - omgevingsvergunning
16 september 2019

Burgh-Haamstede, Vertonsweg 1 - omgevingsvergunning

Kennisgeving inzage omgevingsvergunning voor het brandveilig gebruiken van het nieuw te vestigen pension op het adres Vertonsweg 1 in Burgh-Haamstede.

N57 is 19 tot 23 september afgesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden
16 september 2019

N57 is 19 tot 23 september afgesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden

Rijkswaterstaat voert van 19 tot 23 september onderhoudswerkzaamheden uit aan de N57 tussen Serooskerke (Schouwen-Duiveland) en de Brouwersdam. Het asfalt wordt vernieuwd en er wordt nieuwe belijning op de weg aangebracht.

Aanmelden cursus Politiek Actief
11 september 2019

Aanmelden cursus Politiek Actief

Na een succesvolle editie in 2017 organiseren de gemeenten Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee dit najaar wederom de gratis cursus Politiek Actief.

Zonnepanelen voor monument of binnen bescherm stads- en dorpsgezicht?
9 september 2019

Zonnepanelen voor monument of binnen bescherm stads- en dorpsgezicht?

Dan is het goed om te weten dat u mogelijk een vergunning nodig heeft.

Renesse, Kromme Reke 18-19 - ontwerpwijzigingsplan
9 september 2019

Renesse, Kromme Reke 18-19 - ontwerpwijzigingsplan

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpwijzigingsplan Kromme Reke 18-19 te Renesse van 9 september tot en met 21 oktober 2019 voor iedereen ter inzage ligt.

Opspuiten stranden
6 september 2019

Opspuiten stranden

Samen met de waterschappen onderhoudt Rijkswaterstaat de Nederlandse kust. Een van de manieren om uw veiligheid te garanderen is het met enige regelmaat opspuiten van zand, ook wel suppleren van de stranden genoemd.

Theater en infomarkt tijdens Wereld Alzheimerdag
4 september 2019

Theater en infomarkt tijdens Wereld Alzheimerdag

Met een speciaal middagprogramma over Alzheimer geeft Schouwen-Duiveland zaterdag 21 september invulling aan de Wereld Alzheimerdag. Dit gebeurt in filmtheater Fizi in Zierikzee.

Werken aan de weg rond Zierikzee
4 september 2019

Werken aan de weg rond Zierikzee

Van 23 september tot 5 oktober wordt er volop gewerkt aan de N59 rond Zierikzee. Rijkswaterstaat brengt een nieuwe asfaltlaag aan. De N59 is daarom op verschillende locaties een aantal nachten en een weekend afgesloten. De gemeente grijpt deze afsluiting aan om ook aan de weg te werken.

Bellen naar het loket Samenleving en zorg
3 september 2019

Bellen naar het loket Samenleving en zorg

Hebt u vragen over jeugdhulp of over hulp en ondersteuning (Wet maatschappelijke ondersteuning)? Of wilt u meer weten over werk en inkomen en regelingen voor mensen met weinig inkomen?