Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / STADHUISMUSEUM

STADHUISMUSEUM

Stad, water en land komen samen in een nieuw museum

 

De deuren staan open voor beleving, sfeer en informatie.

 

stadhuisZierikzee staat bekend om zijn monumenten. De stad staat boordevol overblijfselen uit een rijk verleden. Veel bezoekers aan de stad Zierikzee komen af op de historische uitstraling van de haven, de toren, de poorten, het Stadhuis en de honderden andere monumenten.
Het oude Stadhuis in de Meelstraat is een fraai symbool van de nauwe relaties tussen de stad, het platteland en de zee. Het nieuwe museum vertelt het verhaal van monumentenstad Zierikzee en haar omgeving. De aantrekkingskracht schuilt vooral in de fraaie collectie en in het bijzondere gebouw. Het museum wil bezoekers informeren, maar vooral ook verrassen.


De entree in de Vierschaar, het visitekaartje van het museum, is samen met het museumcafé en de binnenplaats gratis toegankelijk gebied met een prachtig uitzicht op de toren. U kunt vrijblijvend een kijkje nemen in de imposante hal, rondneuzen in de museumwinkel of informatie opzoeken of vragen bij de balie.

De balie is het vertrekpunt voor het bezoek aan het museum, dat aantrekkelijk wil zijn voor inwoners, toeristen, scholen, impulsbezoekers en kenners. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel.
Variatie in alles, verspreid door het museum staan interactieve opstellingen: om aan te raken en uit te proberen. Scholen kunnen terecht in een multifunctionele ruimte. Voor kinderen komt er een discovery-hoek
Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de stijlkamers. Voor geïnteresseerden in sociale en regionale geschiedenis is er de grote, nieuwe tentoonstellingszaal.
In deze zaal zijn de topstukken uit het Stadhuismuseum en het Maritiem Museum herenigd. Een grote tijdscapsule met de mooiste voorwerpen uit 1000 jaar geschiedenis als een uitgerold historisch meetlint.
Hier komen de drie thema’s bij elkaar: stad, water en land.Uitgelicht


Zoeken